Fűszerkert

Mindig is vágytam egy kis fűszerkertre és végre erőt vettem magamon és megcsináltam. A barkácsáruházban vettem hat, különböző nagyságú agyagcserepet egy erős, 120 centis paradicsomkarót, egy zacskó követ, egy zsák virágföldet, hat különböző fajta fűszernövényt és egy-egy doboz piros és fehér zománcfestéket.

Első lépésben a cserepeket lefestettem piros zománcfestékkel. Olyan szépen fedett, hogy elég volt csak egyszer lekenni. Miután megszáradt elkezdhettem fehér zománcfestékkel pöttyöket festeni rá, ezeket fültisztítóval csináltam, mert így szép, egyenletes köröket tudtam készíteni.

Miután megszáradtak a cserepek, elkezdtem összeállítani a kertecskémet. A legnagyobb cserepet egy aljra raktam, a cserép aljába lévő lyukba beleillesztettem a karót és az aljára pár centi vastagon kavicsokat, majd virágföldet raktam. Jöhetett rá a következő cserép, ennek is az aljába először kavicsokat majd földet tettem és így folytattam az építést. A kavics a vízelvezetés és a súlyozás miatt is fontos volt. Végül fogtam a fűszernövényeket és szépen elültettem őket. Imádtam, hogy egész nyáron és ősszel friss fűszernövényekkel főzhettem, ami felesleg maradt, azokat meg szépen kiszárítottam és elraktam télire.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .