Kalózos parafatábla

Kisfiamnak is készítettem egy falitáblát, természetesen valami fiús témát választottam. Mivel a fal kocsikkal, a föld foci pályával, az ágy pedig robotokkal van tele, ezért a kalóz témát választottam.

Alapanyagok: parafa tábla, azúrkék akrilfesték, dekorációs facsipeszek, pár tengeri témájú szalvéta, mindenféle tengerrel kapcsolatos fadísz, papírszalagok (sötétkék, világoskék és fehér) és a kalózfiúhoz dekorgumik (fekete, fehér, piros, barna, szürke és “bőrszín”).

         

Első lépésként lefestettem a tábla keretét azúrkék akrilfestékkel. Majd kivágtam azonos hosszúságú papírszalagokat, ezeket ragasztottam a tábla aljára (ez lett a “tenger”). Pár hurkapálcát beragasztottam a papírok és a parafa közé, így kicsit ki tudtam feszíteni a csíkokat.

Kivágtam pár mintát a szalvétákból, ezeket decoupage technikával felragasztottam a táblára. A csipeszekre ráragasztottam a fadíszeket, majd ezeket szétszórva ragasztópisztollyal ráerősítettem a táblára.

Végül, de nem utolsó sorban elkészítettem dekorgumiból a kis kalóz legénykét.

Szerintem így sokkal színesebb és látványosabb lett a parafatábla, és jobban is mutat a gyerekszobában.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .