Sakndináv manóim

Nagyon elterjedtek a Skandináv manók és mivel nekem is megtetszettek, ezért mindenképpen kellett készítenem egyet. Végül annyira belelendültem, hogy egy egész család lepte el a házat. Szerencsére nem elég hozzá pár anyag maradék, különféle színű fonalak a hajaknak és szakállaknak, díszítésnek meg különböző szalagok. Tölteléknek általában vattát vagy párna tölteléket használtam.

                   

Ezeket ugyanazzal a módszerrel készítettem (interneten sokféle elkészítésű módról lehet leírást találni). Itt a testnek kell két, nagyjából kúp alakú anyagdarab, melyeket töltés után összevarrunk. Lábaknak, és ha akarunk a kezeknek összevarrunk egy hosszú anyagcsíkot és kitömjük őket. Az orrokhoz én harisnyát töltöttem meg vattával, ezt hozzávarrtam a manó testéhez. Hajnak és szakállnak fonalat használtam, melyet egy könyvre tekertem fel, majd levágás után középen összekötöttem, hogy ne essen szét, a kötés mentén pedig szintén a testhez varrtam. Sapkát két, jó csúcsos háromszögből varrtam össze, és varrtam a szintén a manó testéhez. A manók díszítésének tényleg csak a képzelet és az alapanyagok köre szabhat határt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .