Tündérkert kémény búbból

A kémény felújítása után ott maradt a kertem közepén a kémény búb, amivel nem tudtunk mit kezdeni. A kidobáshoz túl nehéz és nagy volt és mivel szét volt törve, ezért máshol se lehetett már használni. Napokig törtem a fejem, mit lehetne vele kezdeni, majd eszembe jutott, hogy ültethetnék bele pár virágot.

Párommal együtt, vállvetve fogtuk tehát és beállítottuk a ház tövébe. Szerencsére a kocsibeállóban volt még pár régebbi, nagy alakú csempe, ezeket beraktam az aljára és a nyitott oldalára, a házfal elé. Utána fogtam egy kis zsákvásznat, ezzel kibéleltem főleg a rések mentén, hogy a föld ne nagyon tudjon kiszökni. Az aljára – nagyjából közép magasságig – kisebb-nagyobb köveket tettem, utána töltöttem csak fel virágfölddel. A piacon találtam pár örökzöld növényt, ezeket beleültettem. Dísznek vettem bele egy mini törpét és egy katica alakú szélforgót, de találtam hozzá még a degunk után megmaradt lépcsőhinta maradványait, egy kis fadarabot, amit háznak használt és az etető tálját.  Végül az búb külsejét lefestettem egy barna, minden felületre használható, időjárásálló festékkel. A kocsibeállóban találtam még pár nagyobb követ amikben nagyobb lyukacsok voltak (az előző tulajnak volt egy óriási akváriuma, valószínűleg abban voltak eredetileg, de ezeket itt hagyta a kertben szétszórva), ezeket köré raktam, a lyukakba pedig kövirózsákat tettem. Ez is egy módja az újrahasznosításnak, és látványra se lett rossz, szerintem.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .