Unikornis pinata

Kislányom hetedik szülinapja az unikornisok jegyében telt, nagyjából a fülünkön is unikornisok jöttek ki. Mivel ez volt az első buli, amire megengedtük, hogy pár barátját is elhívja, ezért ki kellett találni pár programot is nekik. Mikor keresgéltem az interneten, hogy mivel lehetne színesebbé tenni a programot, rátaláltam a pinata-ra. Remek ötletnek tartottam, mert dísznek is tökéletes és a gyerekek is élvezettel verik szét pár csoki reményében. Mivel a boltban szerintem horribilis áron lehet kapni (ráadásul üresen) és szerintem nem is túl szépeket ezért eldöntöttem, hogy én elkészítem.

Szerencsére minden alapanyag rendelkezésemre állt: nagy kartonpapír, színes krepp papírok, fehér írólap, ragasztószalag, ragasztó stift…ennyi.

Szerencsére sok mindent el szoktam tenni annak a fényében, hogy valamire még jó lesz, ezért általában tele vagyok nagy kartondobozokkal. Fogtam egyet, rárajzoltam egy unikornis formát, és kettőt kivágtam belőle, így meg lett az unikornis két oldala. A maradék kartonból levágtam kb. 20 centis csíkokat, amiket utána felgöngyöltem, hogy kicsit megtörjem a lapot, így könnyebben tudtam utána vele dolgozni. Szépen fogtam az unikornis egyik oldalát, és a vékony karton csíkot elkezdtem hozzáragasztani picire vágott ragasztószalagokkal (így könnyebb lesz szétverniük). Miután ezzel végeztem, az egészre ráragasztottam a póni másik oldalát, egyedül a lábát hagytam nyitva, hogy a végén itt bele tudjam tölteni a finomságokat.

A póni összeállítása után kezdődött a dekorálás. Ez igazán egyszerű volt. Fogtam egy köteg fehér írólapot, négy egyenlő részre osztottam, a szétvágott csíkokat egyenlő távolságban bevagdostam, körülbelül a a lap közepéig. Utána csak fel kellett ragasztani a kartonra a csíkokat. Ez inkább a végére unalmas, mint bonyolult munka volt, nagyjából két órámba telt.

Patákat ugyanezzel a technikával készítettem, de erre találtam még tavaly karácsonyról arany színű csomagolópapírt. Ugyanebből a papírból készült az unikornis szarva (egyszerű tölcsér alakot készítettem, és ragasztószalaggal ráerősítettem a fejére).

Sörénynek és faroknak színes krepp papírokból csíkokat vágtam ki, a szemek pedig fekete origami papírból készültek. Utolsó lépésként tele töltöttem apró csokikkal, és lezártam a patáját.

Mondhatom nagyon nagy sikere lett, a gyerekek nagyon élvezték, hogy szétszedhetik. Az tuti, hogy nem ez volt az utolsó pinata, amit készítettem. Egyszerű, olcsó, gyors és bármilyen formában elkészíthető, dekorációnak és program lehetőségnek is megfelel.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .