Bohóc alakú sütis doboz

Nagylányom iskolai farsangi bulijára kellett süteményeket bevinni, ezért gondoltam készítek valami alkalomhoz illő tálalási módot. Sajnos, mivel az osztályban vannak ételallergiások, nekik külön kellett készíteni “mentes” sütiket, ezekhez mindenképpen külön tároló is kellett viszont nem akartam doboz halmokkal suliba küldeni a hat éves lánykámat, ezért valami helytakarékos megoldást kerestem.

Gondoltam egyet, és csináltam egy bohócfejet. Mivel kartonpapírom mindig van itthon, ezért fogtam egyet, a bohóc fejéhez kivágtam egy kört alapnak, amihez hozzáragasztottam a bohóc arcának szánt, szintén kartonpapír sávot. Innentől az arcot csak díszítenem kellett. Krepp papírból hajat készítettem neki, az arcához és a nyakkendőjéhez különféle színes papírokat használtam.

Utána jöhetett a bohóc kalapja. A fejnél nagyobb méretű kört vágtam ki kartonból, ez lett a kalap alja, majd egy széles sávot is kivágtam, melyet henger alakban összeragasztottam, ez lett a kalap fejrésze, tetejére lezárásnak egy kört vágtam. A kalapot összeállítottam, zöld papírral bevontam, majd papírból készült piros pöttyöket ragasztottam rá. A kalap tetejére egy zöld pompom-ot ragasztottam, hogy könnyebb legyen kinyitni. A kalapra készítettem sárga krepp papírból egy virágot is. Hogy ne csússzon szét a egész, a tartódobozok fedeleire (kalap alja, kalap teteje) úgynevezett “fogakat” ragasztottam kartonból.

Utolsó lépésként csak meg kellett töltenem a bohócot. A fej részébe gyerekeim kedvencét, lekváros linzert készítettem (tejfehérje mentesen), a kalapban lévő tárolóba pedig készen vettem gluténmentes kekszet.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .